Wedstrijdreglement

De organisatie conformeert zich aan de reglementen zoals opgesteld door de Internationale Triathlon Unie (ITU) en de Nederlandse Triathlon Bond (NTB). Iedere deelnemer dient op de hoogte te zijn van dit reglement (zie www.triathlonbond.nl en dan onder NTB – reglementen).

  • ​Alleen reguliere ATB’s met 26 t/m 29 inch wielen en banden zijn toegestaan.
  • De minimale breedte van de band is 1,5 inch (599-40), wat inhoudt dat het dikste deel van de band niet smaller mag zijn dan 38,1 mm.
  • Profiel- of slickbanden zijn toegestaan.
  • Een beachstuur , opzetstuur of traditioneel wegstuur is niet toegestaan i.v.m. veiligheid. Traditionele ATB-stuureinden zijn wel toegestaan.

Om het evenement voor u en voor ons goed en sportief te laten verlopen, zijn wij genoodzaakt enige regels nogmaals onder de aandacht te brengen:
Deelname vindt plaats op eigen risico;
Iedere deelnemer beschikt over een goede lichamelijk conditie;
De deelnemer vrijwaart de organisatie van alle aanspraken en/of vorderingen die mogelijkerwijs kunnen voortvloeien uit deelname aan het evenement;
De wedstrijdleiding heeft het recht om deelnemers te diskwalificeren wegens wangedrag tijdens of voorafgaand aan de duathlon;
Tevens heeft de wedstrijdleiding het recht deelnemers uit de wedstrijd te nemen om ze tegen zichzelf in bescherming te nemen (bijv. op medische gronden);
U dient zich te houden aan de aanwijzingen van de wedstrijdleiding en jury (herkenbaar aan de specifieke kleding). Bij het niet opvolgen van hun instructies volgt diskwalificatie;
Gedurende de hele wedstrijd zijn headsets, mobiele telefoons en glazen verpakkingen niet toegestaan.

Parkeren bij cross run bike run Wierden

Op de recreatiegebieden van de Regio Twente wordt gewerkt met een geautomatiseerd parkeersysteem.

Werkwijze parkeersysteem:
Bij aankomst gaat de eerste slagboom direct open. U rijdt door tot de tweede slagboom. Nadat de eerste slagboom achter u is gesloten, gaat de tweede slagboom open. Tussen de eerste en tweede slagboom is ruimte voor voertuigen tot maximaal 10 meter. Op het recreatiegebied koopt u uw uitrijkaartje bij het parkeerautomaat bij het toiletgebouw, bij de betaalautomaat kunt u met PIN en gepast contant geld betalen. Bij de uitgaande slagboom doet u uw uitrijkaartje in de automaat, zodat u kunt uitrijden.

De deelnemers aan de RUN-BIKE-RUN kunnen in de tent bij de aanmelding voor € 1,- een uitrijkaart kopen (i.p.v. € 2,- bij de automaat) !!

9:00-11.45 uur Registratie en afhalen startnummers
Na inschrijving (contant betalen!). Uiterlijk tot half uur voor de start van de serie!
9.00-12.15 uur Opening Parc Fermé en fietscontrole
10.00 uur Start mini run bike run 8 – 12 jaar (Individueel en duo’s)
11.00 uur Start mini run bike run 12 – 16 jaar (Individueel en duo’s)

12.15 uur Deelnemersbriefing Sans-Online RUN-BIKE-RUN (bij START)
12.30 uur Start Sans-Online cross RUN-BIKE-RUN Wierden
Lopen: 5 kilometer (4 ronden van 1,25 km)
Fietsen (MTB): 19,2 kilometer (3 ronden van 6,40 km)
Lopen: 2,5 kilometer (2 ronden van 1,25 km)
Circa 14.15 uur Prijsuitreiking
14.45 uur Sluiting Parc Fermé