Eerste Twentse kampioenschap Run Bike Run van start in 2020.
Zes Twentse Run Bike Run organisaties hebben hun handen ineen geslagen om de eerste editie van het Twentse kampioenschap Run Bike Run te organiseren. Elke deelnemer aan één van de 6 wedstrijden doet automatisch en kosteloos mee aan dit eerste Twentse kampioenschap. Om Twents kampioen te kunnen worden dienen de atleten minimaal vier van de zes wedstrijden te finishen. Op basis van de beste 4 prestaties wordt het klassement opgemaakt voor heren en dames in de leeftijdsklassen senioren en masters (40+).

De deelnemers aan de afzonderlijke wedstrijden doen automatisch mee aan dit nieuwe kampioenschap. Zij hoeven hiervoor niets te doen. Het Twentse kampioenschap staat ook open voor deelnemers van buiten Twente. Het gaat de organisatie om de strijd om de beste atleet van de Twentse wedstrijden.


De organiserende wedstrijden zijn : Sans online Cross Run Bike Run Wierden, Hulsbeek Run Bike Run, Vincent Scheffer Woninginrichting Aanhuis Run Bike Run Deurningen, OCON Run Bike Run Borne, DRW Run Bike Run Nijverdal en Run ATB Run Haaksbergen.

Dit betekent dat deelnemers een gevarieerd programma zullen hebben met in ieder geval een weg- en een cross editie. Ook vinden de wedstrijden in alle jaargetijden plaats en daarmee ook in wisselende omstandigheden. De deelnemers die willen strijden om het Twentse kampioenschap zullen in ieder geval al in minimaal één van de eerste drie wedstrijden moeten finishen, maar de organisaties hopen dat deelnemers met zoveel mogelijk wedstrijden zullen meedoen. Met dit initiatief willen de organisaties het beoefenen van de Run Bike Run in de regio stimuleren. Door een laagdrempelige competitie te organiseren hopen zij dat de belangstelling om aan meerdere wedstrijden mee te doen gaat toenemen. Ook hopen zij dat met dit initiatief meer deelnemers uit de regio de Run Bike Run gaan omarmen als een sport die het hele jaar in competitie kan worden beoefend.

Kortom, wie is de onbetwiste kampioen van de Run Bike Run wedstrijden in Twente in 2020?
Zondag 8 maart start het Twentse kampioenschap Run Bike Run met de Sans online Cross
Run Bike Run in Wierden. Op 22 november zijn de winnaars bekend tijdens de prijsuitreiking
bij de laatste wedstrijd in Haaksbergen.

De wedstrijden zijn:
● zondag 8 maart: Sans online Cross Run Bike Run Wierden (https://runbikerun-wierden.nl/)
● zaterdag 25 april: Hulsbeek Run Bike Run (https://www.triathlonclubtwente.nl)
● zaterdag 6 juni: Vincent Scheffer Woninginrichting AanhuisRun Bike Run Deurningen (http://www.runbikerundeurningen.nl/)
● zaterdag 29 augustus: Ocon Run Bike Run Borne (https://rbrborne.nl/)
● zondag 1 november: DRW Run Bike Run Nijverdal (https://www.drw-runbikerun.nl/info/)
● zondag 22 november: Run ATB Run Haaksbergen (http://www.rbrhaaksbergen.nl/)